Informatie

The Rubber Ducks, opgericht in 1994, is een unieke club in Tilburg.

Uniek omdat bij ons het recreatieve aspect voorop staat. De wil om te winnen, plezier en ontspanning staan bij onze club centraal. Omdat van deze club geen oud ijshockeyers deel uitmaken is de wil om het spel te leren erg groot. Onder leiding van onze coach Patrick Bouwens, wordt het team getraind met aandacht voor zowel tactiek als techniek maar bovenal plezier. Het team is een zeer gevarieerd gezelschap qua leeftijd, geslacht en ervaring. De leden variëren van 18 tot 60 jaar. Sommigen hebben slechts 1 jaar ervaring en enkele 15 jaar.

Historie Rubber Ducks

Al een aantal jaren kwamen dezelfde personen elkaar elke week schaatsend dan wel stuntelend tegen op de ijsbaan op zondagochtend en meestal ook woensdag avond. De meeste daarvan kenden elkaar ook al jaren als Trappers supporters.

Op een gegeven moment, zo rond 1991 – 1992 kwam ter sprake dat het misschien wel eens leuk zou kunnen zijn om de ijsbaan en ijshockey pakken te huren en zo onderling eens een partijtje ijshockey te spelen. Zo gezegd zo gedaan. En vanaf dat moment groeide het “partijtje ijshockey” uit tot een maandelijkse gebeurtenis.

In 1993/1994 kwam een vast uurtje van 23:00 tot 00:00 uur op dinsdagavond ter beschikking wat we konden gaan gebruiken als trainingsuurtje. Later is dit 22:45 uur tot 23:45 uur geworden. Mark Geleijns en Jan-Hein Libregts grepen de kans met beide handen aan en ijshockey groep “The Rubber Ducks” ziet het levenslicht. Om de zaken echt goed te kunnen (blijven) regelen zijn daar later Hendri de Beer en Max Schoep aan toegevoegd. Bert Haans werd gevraagd om de trainingen te gaan leiden en dat zag hij wel zitten.

De bedoeling is dat alles zodanig geregeld is, dat de zich bij de groep gevoegde personen zonder veel rompslomp kunnen ijshockeyen. Een zogenaamd “Huishoudelijk Reglement” werd opgesteld om toch enige dingen wat officieel geregeld te hebben, zodat we toch iets achter de hand hebben als iemand uit de groep de zaak wil “verzieken”.

De bedoeling was en is nog steeds om 1 keer per week tijdens een training je lekker uit te kunnen leven op een sportieve manier, en flink wat calorieën te verbruiken. Inmiddels traint Patrick Bouwens de groep zodat we niet elke dinsdag zomaar wat rondjes te hoeven rijden op het ijs en om ook nog wat bij te leren. We hebben er bewust voor gekozen om geen “echte” oud-ijshockeyers bij de groep te laten, en ook hebben we bewust gekozen om geen competitie te spelen. Dit om prestatiedrang dan wel prestatiedwang buiten de groep te houden.

Overleden Actieve leden

  • Ad Janssen #16 † 27-04-1997
  • Raymond Geleijns #86 † 14-07-2000

Deze rugnummers zijn beschermd en zullen binnen onze club niet meer uitgegeven worden.

Clubkleuren

Wedstrijd Shirt:

Witshirt met Rubberducks logo / Naam / Rugnummer
Blauwshirt met Rubberducks logo / Naam / Rugnummer
(Eventuele aanschaf via bestuur, het is ook mogelijk om te spelen met een shirt van de club zonder naam)

Helm:

Het is verplicht een geheel blauwe helm te dragen. (uitgezonderd merknamen en logo’s)
Tevens is het verplicht een face shield te dragen, type is naar eigen keuze.

Broek:

Het is verplicht een geheel blauwe broek te dragen. (uitgezonderd merknamen en logo’s)

Kousen:

Witte kousen met blauwe horizontale banen.
(Aanschaf via bestuur)

 


Heb je vragen of opmerkingen kun je ons altijd mailen: