EL CLASICO : THE BLUE PEKING DUCKS VS THE WHITE MUSCOVY DUCKS

Periode 1:
Het fluitsignaal klinkt en de wedstrijd gaat van start, hoe werkt het spel ook al weer denkt wit en krijgt al snel de 1-0 om de oren van Dione met een schot tussen de benen van de keeper door. Voordat keeper Thom (wit) weer op zijn benen staat vliegt Erwin H. op doel af en scoort al snel de 2-0 voor blauw. Als dit zo doorgaat voorspelt dit een plezierige avond te worden voor blauw. Jappie staat wat verstrooid in het doel, dit is hij niet gewent de 0 op het scorebord.

Zoals een chinees spreekwoord zegt: Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en je hebt de hele dag geen last van hem. Maar al snel slaat blauw terug met de 2-1 door Marthijn met een uitbraak op de klapschaats en een zwapschot in het netje. Rust.

Periode 2:
Thom moet het in zijn eentje zien te rooien tegen 3 blauwe spelers, wit kijkt toe hoe blauw moeite heeft met scoren. Is dit het te wijten aan het niveau van de keeper of de blauwe offense spelers? (dit laten we in het midden). Patrick breekt uit en schaatst in de hoek, hij haalt uit en schiet met een 90 graden schot de puck in het net, 2-2 op het bord. Jap lijkt uit zijn ritme. Henri krijgt de mogelijkheid om met een slapshot vanaf de blauwe lijn de 2-3 te scoren, even lijkt hij blij maar komt er dan achter dat Floor dit seizoen al 2 goals gemaakt heeft. Wit schaatst naar het doel van wit, helaas Jappie wil naar de tribune zwaaien maar vangt de puck. Ludwig antwoord meteen en laat zien hoe het moet 3-3 op het scorebord. Wit staat de slapen.
Er is een toeschouwer met een gestreept zwart wit uiterlijk het ijs op gekomen, wat is dit, hij heeft een fluitje, hij fluit, nee het blijk het einde van de 2e periode.

Periode 3:
De periode begint met een matpartij tussen Erwin T. en Thijs. Uiteindelijk blijkt het een valpartij met gevaar voor het spel en ze gaan allebei het ijs af met een penalty van 2 minuten. Erwin T. probeert het glas nog wat schoon te krijgen door flink tegen het glas te blazen, maar dit mag niet baten. Erwin T. heeft het spel goed kunnen bestuderen vanuit het strafhokje en komt terug met een shot op doel 4-3 voor blauw. Het lijkt erop de keeper Thom er genoeg van heeft hij verlaat het ijs, hoe nu verder? Achteraf is er een discussie over bedtijd of te weinig wedstrijdvergoeding. Ik zelf denk aan gehoorproblemen van de fluit. Jum probeert tevergeefs met een omgedraaid doel de schade te beperken, maar helaas het offensief van blauw is te sterk, wit zwicht onder de druk.

Nabeschouwing:
Wit leek op papier het betere team, blauw was uiteindelijk de underdog. De penningmeester zal het rekeningnummer communiceren naar degene met een penalty, zodat het boette bedrag geboekt kan worden. Achteraf blijkt Patrick ook nog een penalty te hebben opgelopen in de 1e periode. Waarschijnlijk zal hierdoor voor iedereen het boette bedrag komen te vervallen.

Het was JULLIE avond!